Полицията започва внимателна проверка на всички подадени документи

Всеки, който е подал неверни данни при преминаване през КПП, подлежи на наказателно преследване. Обвиненията ще бъдат по Наказателния кодекс, а санкциите са лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100 до 300 лева.

София е под тотална блокада, масово връщат желаещите да напуснат града (ВИДЕО+СНИМКИ)

Още в четвъртък от полицията обясниха, че започват внимателна проверка на всички декларации от пропускателните пунктове в последните два дни.

„Не знам тези, които са успели да заблудят, как ще се върнат при наложените мерки. В малка част от проверените декларации откриваме много сериозни нарушения, съответно тези, които са попълнили неверни данни, ще си имат проблеми с правосъдието”, обясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Фандъкова: Движението вътре в София е свободно

През КПП-тата без ограничения могат да преминават само автомобили в специален режим, аварийни екипи на комуналните дружества, медицински екипи и хора, които имат нужда от медицинска помощ. Не е спрян и трафикът на камиони със стока.

От София по работа може да се влиза и излиза само в определени времеви прозорци. Единият е от 06:00 до 8:00 сутринта, а другият от 18:00 до 20:00 часа вечерта. 

Шофьори опитаха да избегнат КПП-тата в София (ВИДЕО)

Затварят София до второ нареждане (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!