До момента те са събрали близо 4 000 лв.

Известните български художници Панчо Малезанов и Онник Каранфилян продават картини и даряват парите от тях на медици на първа линия в борбата с COVID-19.

Художник дарява любимата си картина в подкрепа на медиците

Идеята е на Панчо Малезанов, който обявява своята картина „Къщи в хаос“ на търг и я продава за 3100 лв. „Оказа се, че хората на първа линия са най-онеправдани. Те не знаят дали отиват при здрав или заразен човек. Затова решихме именно на тях да дарим парите“, каза Малезанов.

„Отдавна имах тази идея. При един разговор по телефона с Панчо, той някак ускори нейната реализация. Аз избрах да продам няколко малки графики. За мен това не е някакъв вид помощ, а жест“, разказа Онник Каранфилян.

ДА ВЪРНЕШ ДОБРО: Ковач дарява приходите си на болницата в Лом

До момента от продажбата на картините двамата художници са събрали близо 4000 лв., които ще постъпят по сметката на служители на Спешна помощ, засегнати от коронавируса.

„Безкрайно много благодаря от името на всички колеги. Разговарях вчера с тях. Те са изключително умилени и благодарни за този жест“, каза Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП.

Повече по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!