Пословичен с острото си чувство за хумор, Милен Цветков остави следа и във всеки зрител пред екрана

На мястото, където загина Милен Цветков, цял ден хора оставяха цветя. А вълна от съпричастност изпълни социалните мрежи. За Милен с любов писаха както стотици журналисти и негови познати, така и хиляди хора, които го познават от екрана.

Паметта му почетоха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Задържаха майката на дрогирания шофьор, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

Днес с цвете в ръка и поклон, десетки граждани, близки и приятели отидоха да се сбогуват с Милен Цветков – но не на любимото му място в парка, а на мястото на катастрофата, в която нелепо загина журналиста.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Известен с чувството си за хумор и самоирония, в комбинация с острия език и борбата си за справедливост, Милен Цветков докосна сърцата на всички, с които работи през годините. Но дори онези, които не го познаваха толкова добре, не останаха безучастни и изразиха надежда за справедливост. 

“На върха на копието при Милен беше истината", споделя дългогодишната водеща в NOVA Гала.

Друг негов колега от телевизията, режисьорът Тара Нури споделя: "Той беше много шумен, истеричен, със собствено мнение, търсеше истината навсякъде“.

„Винаги искаше да се срещаме в Борисовата градина. Нямаше значение дали вали дъжд или е жега. Дори веднъж се случи хора да се наредят за автографи в трамвая, няма да го забравя! След това той с голям смях казваше: "А бе тези хора луди ли са да искат автограф от мен. Хората, които са се осмелили да го опознаят, си остават приятели с него за цял живот”, споделя продуцентът на „Здравей, България“ Иван Христов.

Синът на депутата Лъчезар Иванов пътувал в колата, предизвикала катастрофата с Милен Цветков

„Никога няма да забравя един от първите му уроци по отношение на новините – той ми каза – трябва да четеш новините като пътни знаци, не трябва да се вживяваш в тях. И виж колко знаково е всичко това, което ми е казал. Той е спрял на един пътен знак, за да спази правилата и това отне живота му и така отлетя Часът на Милен Цветков“, споделя Мира Добрева.

Пословичен с острото си чувство за хумор, Милен Цветков остави следа и във всеки зрител пред екрана.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.