Опит за провокация или проява на лош вкус е видеото?

Клип разпали страстите в съдебната власт само 24 часа, след като се появи в различни групи в социалните мрежи. Във видеото са заснети разголени момичета, които танцуват на фона на емблематични съдебни символи.

Забавлението, което се е разиграло пред очите на Темида, е снимано на 16 февруари. В него активна роля има плеймейтката и модел Жанета Осипова.

„Ние сме хора от шоубизнеса, вършим неща, които са с цел забавление. По никакъв начин не ме притеснява визията ми, нито мястото, където снимахме клипа, защото все пак ние сме артисти и се превъплъщаваме в различни роли. Не смятам, че сме направили нещо лошо“, сподели Осипова.

ПИЯНО ДЕТЕ? Клип с момченце с бира в ръка взриви мрежата (ВИДЕО)

Кой е дал разрешението за снимки в Съдебната палата, каква е била сметката и знаел ли е председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов какво ще се снима – засега на тези въпроси отговор няма. Пред NOVA от ВКС обясниха, че по случая все още тече проверка. От Висшия съдебен съвет обаче реагираха.

„Не е редно да се заснемат всякакви видове клипове без съответния ръководител да знае за тяхното съдържание и въздействие“, каза Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

Според продуцента на клипа, който е и самият изпълнител - Алек Сандър, Съдебната палата била ползвана за декор на банка. "В този случай изобщо не става дума за никаква Съдебна палата или за никакъв съд. Ползваме красивата архитектура на тази сграда като декор, като кулиса за нещо очевидно съвсем различно", каза той.

 

 

„Тази сграда не е просто едно здание в центъра на София. Тази сграда е символ на българското правосъдие. Недопустимо е! Нямам нищо против младите хора. Но да има разголени танцьорки, шмайзери, огнестрелни оръжия, които да се размятат и развяват в храма на българското правосъдие, е естетично недопустимо и от морална гледна точка, съпоставено с това, че става въпрос за символа на българското правосъдие“, коментира адвокат Димитър Марковски.

Тоалет на Карди Би разгневи мюсюлманите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Проблем обаче има и другаде – в посланието на песента. Юристи се разгневиха, че се пее за легализация на марихуана точно в храма на Темида, където през годините са се гледали най-значимите процеси в старата и нова история на България.

„Съдържанието ми идва в повече. Има някакъв вътрешен конфликт, в който изпада този видеоклип с интересите на съдебната власт. Тук посланието е по-скоро за легализиране на наркотиците. Да не говоря за конкретната ситуация, която онзи ден навръх Великден се случи с журналиста Милен Цветков“, каза Боян Магдалинчев.

Видеото пресъздава живота на гангстери със скъпи и мощни коли. Обръща се специално внимание на освободени момичета, които танцуват около марихуана.

"Аз смятам, че всички колеги артисти уважат институциите. По никакъв начин не сме направили този видеоклип да уроним престижа, да се присмеем или подиграем. Няма такова нещо.Това е художествена измислица", каза моделът Жанет Оспинова. На въпрос дали би участвала пак в клип, заснет в Съдебната палата или в някой друг съд, тя отговори: "Разбира се, в изкуството няма ограничения, няма граници".

Клипът и снимките към него предизвикаха притеснение и в Агенцията за закрила на детето. Причината – кадри на момченце, което в ръцете си държи пистолет, готово да стреля. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.