Тя не е била потърсена от разследващите до момента

Разказ от първо лице на свидетелка на трагедията с Милен Цветков, подала сигнала на спешния телефон. Жената не пожела да покаже лицето си пред камера. С нея се срещна репортерът на NOVA Илияна Шишкова.

Обвиненият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

Секунди, след като джипът на Кристиан Николов удря фатално колата на Милен Цветков, тази жена твърди, че подава сигнала на спешния телефон. Часът бил 18.12.

"Бях на тротоара, в непосредствена близост до кръстовището. Първо видях колата, която профучава като изтребител покрай мен. След това се чу невероятен сблъсък, наподобяващ взрив. Помислих, че взривяват някоя от сградите на кръстовището. Облакът прах стигна до четвъртия етаж", разказва свидетелката. На място първо дошла полицията, а след това - спешните медици.

"Според мен имаше повече автомобили с щети. Това, което много ме учуди беше, че имаше коли, които минаваха през кръстовището и отминаваха. Не спираха, но все пак това си е до гражданска съвест и човешки отношения", смята тя. Жената също решава, че е по-добре да не се опитва да помага на катастрофиралите.

Обвиниха Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков

"Не съм медицинско лице и не съм подготвена да окажа първа помощ. Прецених, че е по-добре да не се доближавам, за да не нараня някого в желанието си да го спася. Така че, останах на разстояние и бях само свидетел", казва още тя.

Макар да е подала сигнал на телефон 112, до момента тя не е потърсена от разследващите, за да даде показания.

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО СЛУЧАЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.