От обвинението настояват зад решетките да остане и Мартин Димитров - съдружник на ЛиЛана в IT-компания

Певицата Лиляна Деянова, с псевдоним ЛиЛана, и брат й - бийтбоксърът Скилър, са в ареста след операция на Спецпрокуратурата. От обвинението уточняват, че са били задържани общо петима души заради злоупотреби с пари по програма "Инвоации и конкуретоспособност", на които Специализираната прокуратура повдигна обвинение.

От Специализираната прокуратура поискаха ЛиЛана и брат й да останат в ареста. От обвинението настояват зад решетките да остане и Мартин Димитров - съдружник на ЛиЛана в IT-компания.

Певицата ЛиЛана задържана при спецакция в София

Вчера в офиса на фирмата е имало обиски и претърсвания. От прокуратура уточняват, че разследват петчленна група за измами с евросредства. 

Бандата е действала от 2016 година, смята обвинението. С пари по програма "Иновации и конкурентоспособност" е купен софтуер. По документи, той е бил продаван на кухи фирми. Реално продавач на системата била компания, регистрирана в чужбина, която също не е развивала търговска дейност. Двама от групата са освободени срещу парична гаранция.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.