Болницата в града няма да бъде затворена, увери областният управител

Във Видин болни от коронавирус са 62 души, от които 31 са медицински персонал. Това обяви в ефира на „Неделята на NOVA“ областният управител Момчил Станков. Той увери, че болницата в града няма да бъде затворена, въпреки големия брой заразени медици. „Ако има още положителни проби, ще направим реорганизация на отделенията“, поясни Станков.

Ново огнище на COVID-19 у нас, 1290 са общо заразените (ВИДЕО)

Изследван е целият състав на местната болницата. Взети са близо 450 проби. Най-късно до утре следобед се очаква всички резултати да бъдат готови. Под карантина в областта са 565 души.

Областният управител коментира и ситуацията в старческия дом в Гара Орешец, където има инфектирани с COVID-19 възрастни хора. „Всички там са изследвани и пробите им са готови. За огнище на коронавирус в дома не можем да говорим. Само четирима от изследваните са дали положителна проба. Всички те са настанени във видинската болница и са в добро физическо състояние“, поясни Момчил Станков.

Започва епидемично проучване на част от населението на село Паничерево

Изписаха семейство с коронавирус след 15-дневно интензивно лечение

Екстубираха 68-годишен мъж с COVID-19 след 38 дни на апаратна вентилация

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!