Хората настояват за справедлив процес и адекватно наказание за смъртта на журналиста

Бдение в памет на Милен Цветков. В няколко града в страната, познати и непознати на журналиста излязоха с искане за справедлив съдебен процес. Журналистът загина навръх Великден, след като дрогиран 22-годишен младеж се вряза с джип в колата му.

 

Мълчаливото бдение се превърна в шумно търсене на справедливост. Събралите се пред съдебната палата в София поискаха прозрачност и безпристрастно разследване на катастрофата, както и промяна в законодателството, която да позволява по-тежки наказания за всички, които са причинили смърт при ПТП след употреба на алкохол и наркотици. Гражданите настояват и за това виновниците за такива инциденти да излежават целите си присъди.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

Милен Цветков загина навръх Великден, докато чакаше на червен светофар на кръстовище край софийски мол. Колата му бе ударена отзад от джип, управляван от 22-годишния Кристиан Николов. Малко по-късно тестовете показаха, че той е седнал зад волана под въздействието на наркотици. Заедно с него в луксозното возило са били приятелката му – 21-годишната Симона Цветкова и синът на депутата Лъчезар Иванов. Те са с обвинения за „затаяване на истината“ и са пуснати под гаранция от по 10 000 лева.

 

 

Пред съдебната палата в София хората почетоха паметта му и символично свалиха маските. Пред съдебната палата в Бургас също почетоха журналиста. Хората, събрали се пред пловдивския съд напомниха, че всеки от нас можеше да е с колата си , на същото кръстовище, в същия момент.

От СДВР продължават да търсят свидетели на катастрофата и призовават пешеходците, разминали се на косъм от инцидента, да се обадят на телефон 112.  

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.