Дъщерята на Тодор Колев вижда и лъч надежда

Лъч надежда в кризата. Вижда го актрисата Албена Колева, дъщеря на именития Тодор Колев.

„Не репетираме, не играем, нищо не правим. Ние сме една от най-обществените сфери на обществения живот в тази криза. Това много ни липсва, закърняват всичките ти рефлекси. След тази дълга пауза, представям си какви възстановителни репетиции трябва да направим”, коментира Албена Колева пред Ива Софиянска-Божкова.  

„Някои казват, че до края на годината няма да има пари за постановки, което ще бъде ужасно. Артистът без публика е много тъжна картина. Но в тази криза има и някакъв лъч надежда. Кризата ни накара като че ли да осъзнаем много грешки, за които преди това не е имало никаква чуваемост от хората, които управляват културата”, коментира Колева.

„За първи път се заговаря за независими проекти, заговаря се, че има независими артисти, които не са на щат. За 30 години не се направи истинска реформа в дълбочина”, смята Колева.

„До момента лишаваха артистът да се конкурира и да защитава собственото си име на свободна платформа. За мен е важен знак, че за това започва да се говори последните дни, дори и от министъра”, обясни Колева.

За свободните артисти, за културата по време на пандемия и за голямото име на баща й – Тодор Колев, Албена Колева пред Ива Софиянска-Божкова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.