Той посочи, че е планирано представленията на октрито да започнат на 10 юни

Културата по време на коронавирус не спира. Тя продължава с театрални постановки под открито небе. Как върви подготовката за сезона, в студиото на „Събуди се” темата коментира директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

„Обсъждахме какво да направим след като ни разрешиха да работим с публика до 30%. Пуснаха фитнесите и моловете и се надявам на нас да разрешат да работим с тази част от зрителите в закрити пространства”, посочи той.

СЛЕД ИЗОЛАЦИЯТА: Първа постановка под открито небе

Сърменов коментира дали българинът е загубил желанието си да посещава театрални постановки покрай пандемията. „Театрите бяха пълни. Ние преминахме през тежки периоди в годините. Когато хората са спокойни за развитието на нещата, които се случват на емоционално и професионално ниво в ежедневието им, тогава вече имат отношение към културата”, допълни той.

Директорът на Сатиричния театър обясни, че има планове постановките на открито да започнат от 10 юни. „Опитваме се да организираме процеса. Ще съберем около 120-30 души публика на принципа 30% заетост”, каза още Сърменов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.