Как протича подготовката за отварянето на един от столичните молове провери екип на "Събуди се"

Последни часове преди отваряне на големите търговски обекти у нас. През целия ден търговците трескаво се подготвят за предстоящото отваряне след повече от 2 месеца пауза.

Моловете имат ясни указания за мерките, които трябва да предприемат преди да пуснат първия клиент. За да се избегне струпване на хора, са обособени зони за вход и зони за изход, разделени от ленти. А пазаруването ще става задължително с маски.

ОФИЦИАЛНО: Фитнес залите и търговските центрове тип МОЛ отварят в понеделник

Последен инструктаж към продавачите и дезинфекция на всеки ъгъл. През последните три дни работата по отварянето на този магазин не е спирала.

„Има доста дребни довършителни детайли. Още долепяме стикери, с които ще обозначим вход-изход, за да насочваме клиентите”, обясни Ира Христова, маркетинг-мениджър на търговски обект.

Дезинфектанти ще има на всяка каса, а пазаруването също ще е по нови правила.

„Клиентите ще могат да използват пробните, но след всеки клиент ще бъде дезинфекцирана пробната”, обясни Ира Христова.

 

 

На всеки час ще се дезинфекцират и коридорите, зоните за хранене, копчетата в асансьорите и парапетите на ескалаторите.

„При асансьорите имаме максимум капацитет от 4 човека, а при ескалаторите се ползва максимум капацитет от 7 човека”, обясни Силвия Чапарова, маркетинг-мениджър на търговски център.

„Маските са задължителни във всички вътрешни пространства на територията на мола.”, уточни Чапарова. На местата, където се очаква струпване обаче, ще има допълнителни мерки. Ще има и стикери, които ще посочват къде трябва да се изчаква.

Все още затворени остават закритите части на ресторантите и детските центрове в моловете.

 

 

„Ресторантите имат изнесени площи отвън като тераси, където спазвайки дистанцията от метър и половина между масите, ще могат да очакват своите гости”, обясни още Силвия Чапарова.

За да върнат клиентите в моловете, търговците готвят специални оферти.

„Няма да има много клиенти, хората са наплашени. А в моловете винаги има голямо струпване на едно място на много хора”, смята Магдалена Димитрова, управител на търговски обект.

Заради краткото време за подготовка някои от магазините няма да успеят да отворят навреме. В останалите – пазаруването започва утре в 10:00 часа, а търговците обещават отстъпки.

Репортери: Ева Костова, Георги Георгиев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.