Заразените в страната вече са 2235

24 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Причината за малкия брой положителни проби е, че са изследвани 4,5 пъти по малко материали, каза проф. Тодор Кантарджиев.

 

 

Общият брой на случаите у нас става 2235. Изследвани са 362 материала. От всички положителни 14 са в София. Един пациент е приет в Пирогов, другите 13 са амбулаторни.

В Благоевград има 5 нови случая, в Пазарджик - 2, в Ямбол - 2, в Пловдив - 1. Няма нови случаи във Видин и Велико Търново. За деня заразените са 13 жени и 11 мъже. 

Случаите на деца, заразени с коронавирус инфекция, са 133, а тези при медиците - 242. Лекар от Пловдив и санитар от "Пирогов" са новите случаи от последното денонощие. Вчера са изписани 14 пациенти.

Излекуваните са общо 612. Вчера има двама починали - мъж с вирус и исхемична болест на сърцето на 77 г. и мъж на 69 г. в Петрич, с остра дихателна недостатъчност, претърпял мозъчна операция.

В София град и Софийска област има 945 случая. На второ място е Плевен – 208 случая, Видин – 179, Благоевград – 116, Ямбол – 102.

 

 

"СЗО предупреди вече за възможността от нови взривове и пикове в някои европейски страни", каза проф. Кантарджиев.

"Ръкавици се ползват от хора, които работят с пари или постоянно със заразени хора или когато трябва много често да дезинфекцираш ръцете си. Ръкавиците се дезинфектират най-добре със спирт или друг дезинфектант. Когато човек рядко се налага да дезинфекцира ръцете си, спокойно може да стои и без ръкавици, но трябва да мие ръцете си 20 пъти на ден и не пипа лицето, очите, устата, ако ръцете му не са чисти", добави той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.