Румен Радев не коментира обаче темата с обвиняемия Васил Божков

Президентът не коментира темата с обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Румен Радев, обаче, отправи отново критики към правителството от Елин Пелин, където беше на посещение. Той се срещна с кмета на града Ивайло Симеонов. Радев посети спортни съоръжения, както и фабрика за производство на соларни панели.

Гешев: Божков се опитва да дестабилизира държавата

Той похвали местното управление на Елин Пелин, но отправи за пореден път остри критики към правителството.

„Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души. Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя не виждам смисъл да се хвали сам“, заяви президентът.

Президентът обяви мотивите, с които сезира КС за текстове от Закона за здравето

От неговия коментар не стана ясно дали това е заявка за бъдещо влизане в управлението на страната. Държавният глава не коментира и намалената ставка на ДДС на 9% за книги и ресторантьори, която се очаква да бъде разгледана до края на седмицата в Народното събрание.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.