За изминалите две години младежът 4 пъти е бил залавян да управлява мотор без да има книжка

40-годишна жена е в кома, след като е била блъсната от 17-годишен неправоспособен моторист в асеновградския квартал "Долни Воден". За изминалите две години младежът 4 пъти е бил залавян да управлява мотор без да има книжка. Той е в ареста за 72 часа.

17-годишният младеж, заедно със свой приятел, е шофирал с много висока скорост по улиците на "Долни Воден" и след като блъснал жената, избягал от мястото на инцидента, като скрил мотора.  

Катастрофа затруднява движението под моста на НДК

"Той го е бил взел от 40-годишен свой познат като по-късно му оставил пари, за да си покрие щетите", обясни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от БНР. 

Той уточни, че само дни преди катастрофата е изтекла пробацията за предишно нарушение на непълнолетния. През 2018 година за друго провинение на пътя му е бил наложен обществено полезен труд.

Пиян и дрогиран помете няколко коли в Пазарджик

"Предстои да бъдат повдигнати обвинения както на непълнолетния шофьор, така и на мъжа, който му е дал мотора", допълни Румен Попов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.