Преди повече от два месеца той оставя кантората и става дезинфектор в столичната болница

Какво е общото между 2880 литра дезинфектант и австрийския психиатър Виктор Франкъл? Юристът Атанас Ганчев намира пресечна точка между тях не къде да е, а в „Пирогов”. Преди повече от два месеца той оставя кантората на втори план и става доброволец-дезинфектор в столичната болница. Това, което вижда там в условия на пандемия, го кара да преосмисли идеята на книгата „Човекът в търсене на смисъл”.

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ С COVID-19: Жената на Боян Петров за борбата с вируса

 

 

Всичко започва преди малко повече от два месеца. В началото на пандемията Атанас си дава сметка, че работата му намалява.

„Аз съм юрист. Занимавам се с корпоративно право най-вече. Моята работа е свързана с бизнеса и бях сигурен, че ще има спад. Така реших, че свободното време, което ще ми остане, мога да го използвам за нещо важно, което има смисъл”, обясни Ганчев.

Какво накара Тервел Пулев да се включи в битката с COVID-19? (ВИДЕО)

Колебае се между две алтернативи – да използва тези месеци, за да завърши докторантурата си или да помага „Пирогов”. Разбира, че там има само трима дезинфектора, и то възрастни жени. Две от тях са напуснали. И понеже ключовата дума е „смисъл”, решава да замества химикалката с пръскачка.

Целия разказ гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си