Инцидентът е станал в квартал "Горна баня"

10-годишно момче е било нахапано от немска овчарка в София. Инцидентът е станал преди 2 дни в столичния квартал "Горна баня". Преди да нападне детето, немската овчарка е нападнала и кучето, което то е разхождало.

Бездомни кучета нахапаха две жени в Дупница

Немската овчарка е излязла от двора на стопанина си на улица „Прибойна“ и нападнала и нахапала 10-годишния Гошко. А преди това се нахвърлила върху кучето му Рошко.

Бащата на Гошко Стелиян Андров е подал сигнал в полицията. Служителите на реда дошли много бързо. В предаването „Здравей, България“ той обясни, че синът му се прибрал много разстроен вкъщи. „Той беше с кървящи ръце, кученцето също. Гошко е бил съборен на земята от немската овчарка. По време на борбата той си е сложил ръката в устата на агресивното животно“, обясни Андров.

Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж (ВИДЕО)

Бащата се притеснява, че след нападението у сина му ще останат нефизически белези и смята да го води на психолог. Собственикът на немската овчарка е бил в провинцията по време на нападението. Но дошъл в „Пирогов“, след като детето е било отведено там за оказване на лекарска помощ. Него го грози глоба в размер на 400 лева.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.