Той е привлечен към наказателна отговорност за ръководене на организирана престъпна група

Васил Божков с нови обвинения -  за подбудителство към 4 убийства и изнасилване. Според прокуратурата Божков, който в момента се укрива в Дубай, е ръководил организирана престъпна група за убийства и изнудвания.

Бандата е действала от 2012 година, сочат събраните до момента доказателства. Божков е с повдигнати обвинения и за подбудителство за четири убийства. Държавното обвинение разпространи само инициалите на жертвите, но според запознати двама от тях са други хазартни босове - Йордан Динов и Манол Велев.

изнесменът, подал сигнала срещу Божков: Той поръчва убийство, както се поръчва пица

Бизнесменът ще отговаря още за оказване на принуда с цел насилствено прехвърляне на имот. Прокуратурата е открила данни и за това, че Васил Божков чрез сила е опитал да изнасили жена, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини.

Божков: Давам акциите на "Левски" на Наско Сираков

Божков отговори от Дубай през социалните мрежи. Според него обвиненията били резултат от разкритията, които правел. Новите седем обвинения нямало да го спрат да ги прави.

Васил Божков, който в момента се намира в ОАЕ, до момента беше с 11 повдигнати обвинения. Властите поискаха неговото екстрадиране. Жената до бизнесмена - Елена Динева, както и бившата му секретарка Йоана Чолакова са в ареста, а синът му Антон Божков е на свобода срещу гаранция от 1 млн. лв.

Божков е обвинен, че от януари 2014 г. ръководил престъпна група за принуда, изнудване, подкупи, пране на пари, търговия с влияние и други престъпления. Основната част от обвиненията обаче са свързани с нарушения на закона за хазарта. Прокуратурата твърди, че от 2014 г. насам не са били платени такси на държавата за над половин милиард лева.

Гешев: Божков се опитва да дестабилизира държавата

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.