Интервю на Ива Софиянска-Божкова

По образование тя е политолог, по професия - гримьор, а по призвание - осиновител и спасител на котки. Тя помага на първото мъркащо животно, когато е едва шест годишна. Днес отглежда котки с още по-голяма обич и внимание. Надява се, че кризата с коронавируса ще ни припомни не само как да се държим помежду си, но и как да се отнасяме с животните. 

„ТЕХНИТЕ ИСТОРИИ”: Ученици помагат на възрастни хора в Мисия „Усмивка”

„Когато нещо ти е кауза, ти гориш в него. Към котките се привързвам, но за мен това е безусловната обич - да знаеш, че ти си първата крачка”, сподели тя.

Силвия обясни, че подхожда с доза строгост при решенията си на кого да даде котка, на която вече е помогнала. „В повечето от случаите пускам анкетна карта, която ми дава ясна преценка доколко човек е сигурен с постъпката си „взимам коте”. Доколко е наясно, че това не е ангажимент за пет минути, дни или месеци”, добави Стойчева.

Тя сподели, че спасените от нея животни са над 200. „Не знам откъде идва любовта ми към тях. Може би човек се ражда така”, заключи Силвия.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.