Те недоволстват срещу дейността на кризисния център за настаняване на бездомни лица в район „Илинден”

Жителите на квартал „Захарна фабрика” отново в протестна готовност. Недоволството им е свързано с продължаващата дейност на Kризисния център за настаняване на бездомни лица в  район „Илинден”. Настояват и за премахване на гетото от незаконните постройки в квартала .  Ще се намери ли решение на проблемите?

Кой се грижи за бездомните хора по време на пандемията?

Жителите на квартала разказват, че са готови за действия, защото обещаното не е изпълнено. "Утре сме на протест пред Столична община в 9 часа. Ние трябва да се грижим за тези хора. Има и куп организации с такава дейност, но никой не обръща внимание. Въпрос на време е всичко да ескалира. Тези хора не влизат в никакви рамки и не спазват правила. Искаме мястото на кризисния център да се смени и просто да живеем нормално”, казва Анна Тренкова – председател на ИК „Захарна фабрика”.

„Хората са абсолютно прави и аз ги подкрепят. Тази концентрация не е нормална. Не е нормално толкова много хора да бъдат настанени през 100 метра. Говорих с госпожа Фандъкова и тези хора няма да бъдат настанявани повече. Полицейското присъствие също е засилено”, заяви Иван Божилов – кмет на район „Илинден”.Той добавя, че се очаква финансиране за ремонт на сградите.

Целия разговор гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си