Преди седмици е имало подобен инцидент, сподели за NOVA работник от фирмата

Тежък инцидент. Пожар избухна в цех на завод за метални части на коли край пазарджишкото село Драгор. Тежко пострадаха двама работници. Те са откарани с обгаряния в пловдивска болница.

Мъжете на 37 и 53 години са с висок процент изгаряния. По-възрастният от тях е с опасност за живота и се наложи да му бъде направена спешна операция, за която бяха нужни кръводарители. Негови колеги се организираха и дариха кръв.

В същото време властите затвориха цеха и започнаха да разследват инцидента.

 

Пожарът е възникнал в резултат на неизправност на машина в леярния цех за изработка на метални части за коли. На място са пристигнали два пожарни автомобила, две линейки и екип на полицията. Огънят е овладян, а щетите са в процес на изясняване.

Преди обед беше направен втори оглед от полицията. Цехът работи на три смени. Нощната смяна е била пусната, а хората, които дойдоха сутринта, бяха притеснени.

„Към момента говорим за типичен пример за трудова злополука, при която са пострадали работници”, заяви говорителят на МВР-Пловдив Мирослав Стоянов.

 

 

Преди две седмици, отново при пожар, е пострадал друг работник, който е с изгаряне на крака.

В завода работят 300 души, а цехът, в който стана инцидентът, остава затворен. Предстои прокуратурата да реши дали има виновни за аварията.

Репортер: Илиян Велков

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.