Той е детска церебрална парализа и има нужда от операцията и рехабилитация след това

Баща търси помощ за сина си, който е с детска церебрална парализа. Димитър Колев от Варна прави всичко възможно 11-годишният Дани да стане като своите връстници. Надежда за това му дават от клиника в Америка.

Димитър има рядък шанс – да стане баща на три синове и то - едновременно.

„Като отидохме на преглед, докторката се съмняваше, че са двама, но малко по-късно се разбра, че са трима. В началото мислех, че всичко ще е нормално – с тримата излизаме, разхождаме се, играем си с топка, с колелета, но ... за жалост не се случи така както си го представях”, казва той.

Бащата не подозира, че първородният му син ще се превърне в ангел, а другият ще започне трудна битка. „Те се родиха малко по-рано – преждевременно, в 7-ми месец. При Сашко, които почина, беше по-тежко състоянието, докато при Дани го разбрахме по-късно. Установихме, че и той има проблем, и че той също е засегнат от това преждевременно раждане”, разказва той.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 3-годишно дете се нуждае от операция в чужбина

Най-малкият брат Стилиян е здрав, но вторият появил се на бял свят Даниел се нуждае от операции, за да проходи.

„За удължаване на сухожилията в Трявна и в Пловдив, общо са 5 операции. След което той проходи. Той не можеше да върви самостоятелно. Проходи и започна правичък. Преди това не можеше. Когато го видях – просто не можах да повярвам”, казва Димитър Колев.

Започва търсене на информация и възможности за допълнително лечение. Такова намират в щатската болница "St. Louis Children's Hospital". С операция ще бъде намалено блокиращото влияние на нервите върху мускулите на Дани.

„Докторите дават надежда да му се подобри походката, да може да ходи на по-дълги разстояния самостоятелно или поне с помощта на бастунче – в най-лошия случай”, допълва Димитър Колев.

Днес Дани учи заедно със своя брат Стилиян. Любимите му предмети са Човек и природа и физическо. Мечтае да участва в футболен мач.

Оперираха 3-месечния Анди, чиято история трогна хиляди българи

„Ще се включа някой път, може и да стане. Най-много искам да стана вратар. Просто да я хващам – това ще е изпитание за мене. Искам да играя с приятелите си и да се надявам, че ще е добре операцията”,казва Дани.

За операцията и рехабилитацията след това са нужни 70 000 долара.  „Тази операция е непосилна за мен. Винаги си мисля за това... Притеснява ме, но се надявам да не се стигне дотам. Надявам се всичко да се случи и да има един благополучен край”, казва Димитър Колев.

В подкрепа на семейството има дарителска сметка, както и благотворителен базар. А надеждата им е чудо да помогне през есента да заминат за САЩ, откъде Дани да се върне като нормално дете.

Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път:

BG31UNCR70001523957588

Телефонът за връзка с Димитър Колев е 0878 662 239.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си