51 души от местно предприятие са с положителни проби за COVID-19

Извънредни мерки за сигурност в  Доспат. Причината- огнището на COVID-19 в Родопите се разраства.

НОВО ОГНИЩЕ НА COVID-19: 51 положителни проби в Доспат

51 души от местно предприятие са заразени с коронавирус. Общо там работят около 170 души. 
Днес продължават да се правят PCR-тестове на контактите лица. Според здравни власти най-вероятно, заразата е пренесена от Сърница. 

35 са вече заразените с коронавирус в Сърница

A хората в Доспат се стремят да спазват стриктно мерките, които кризисният щаб наложи в понеделник. По улиците на града хората масово се движат с маски, но въпреки големият брой заразени, те са спокойни. Причината е, че инфектираните са в добро състояние.

 

 

В Доспат спешното тестване на контактните на заразените продължава. Във вчерашния ден са изследвани около 70 души от града, а днес екипите на Здравната инспекция обхождат близките села, в които е установено, че има положителни за коронавирус лица. „Днес пробите ще бъдат обработени - предполагам, че до края на деня ще имаме резултати от проведените тестове”, обясни Красимир Горов, председател на Кризисния щаб в града.

Цехът за играчки остава затворен. Засега не е ясно какво ще се прави с играчките, които вече са произведени. За спазването на противоепидемичните мерки следят служители на полицията.

А освен към града, вниманието на здравните власти е насочено и към село Барутин, където броят на заразените е същият като този в Доспат.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.