Имам споделя, че любовта му към животните се дължи и на факта, че те са го спасили от въоръжени нападатели

Индийски земевладелец завеща по-голямата част от имота, който притежава, на двата си слона, които по думите му са спасили живота му при въоръжен грабеж, пише агенция "Фокус".

Решението силно е разгневило неговото семейство, включително жена му и децата му. Ахтар Имам, от село в източния щат Бихар, заяви, че е променил своето завещание и е оставил 2,5 хектара земя на двата слона Моти и Рани. "Аз просто не искам Моти и Рани да срещат трудности, те не са по-малко семейство за мен", сподели Имам.

Кравата беглец Пенка може да остане без дом

"Не искам слоновете ми да посрещнат съдбата на изоставените животни, които умират по улиците или по полетата, заради липса на грижи". Имам е отгледал двата слона - Моти, на 20 години и Рани, на 15 - още от бебета. Всеки от тях разполага с двама служители, които се грижат за него и може да се разхожда свободно.

Но Имам споделя, че любовта му към животните се дължи и на факта, че те са го спасили от въоръжени нападатели, които нахлули в дома му докато той спял. "Когато отворих вратата си, за да видя защо слоновете са неспокойни, видях, че те гонят престъпниците от дома", казва той. "Жив съм заради слоновете ми, които работят като бодигардове за мен".

Имам споделя, че е завещал малко земя и за жена си и децата си, макар че те не са били особено доволни от това. "Те не разбират, че слоновете не са просто домашни любимци. Моите взаимоотношения с тях са за цял живот. Ние се обичаме".

УНИКАЛНИ КАДРИ: Масово гнездене на хиляди зелени костенурки (ВИДЕО)

"Човешката алчност е безкрайна, дори ако им дадеш целия свят, няма да е достатъчно". Азиатските слонове са застрашен вид и в целия свят са останали около 45 хил. индивида, като около една трета от тях живеят в плен до около 70-годишна възраст.  

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.