В града откриват Приключенски център

Какво е да летиш с балон над белоградчишките скали и региона, да яздиш кон из чудните кътчета на северозапада или да отидеш с лодка на самотен остров в река Дунав? Всичко това е възможно с откриването на Приключенски център в Белоградчик, който вече събира туристи от цялата страна и чужбина.

Десетки потънали кораби и неразгадани тайни на дъното на Дунав

Рано сутрин, без силен вятър и група, готова за приключения с балон. От високо, да видят красивите белоградчишки скали и околностите в коша, на балона са туристи от Пловдив и София.

Балонът се издига на височина около 1000 метра. Развива скорост около 60 километра в час. А силният вятър помага да се разгледат от високо скалите и горите над региона.

 „Успях да видя много планини, изключително много животни имаше по земята, които се разхождаха толкова свободно, голяма изненада”, вълнува се Нина Папазова.

Руската федерация по бокс издигна с балон 40-метрова икона (ВИДЕО)

 „Истинско приключение и много различен начин да се насладиш на Белоградчишките скали като едно от чудесата на света. Изживяване, красота, природа, наистина невероятно пътешествие“, смята Константин Занков.

Всеки един полет с балона е истинско приключение, както за хората на борда, така и за Евтим, който е техен водач във въздуха и ръководител на приключенския център.

 „Откриваме приключенски център в Белоградчик, защото това е най-прекрасното място за приключения. Тези скали, които са разположени на площ на около 100 кв/км. и крият невероятна емоция и енергия, могат да бъдат открити по много красиви начини - било на колело, пеша, което е един уникален начин. Най-близко човек може да се докосне до скалите в балон. Отгоре, прелитането над скалите е едно вълшебно приключение. Те са с невероятни форми, страшно много са,  минавайки покрай тях усещането е страхотно. Понякога, когато вятъра е достатъчно слаб, ние се приближаваме много близо до скалите, понякога кацаме на тях съвсем лекичко и после продължаваме отново. Но Белоградчик за мен е много, много нива над Кападокия, където всички обичат да ходят, за да летят с балон.“ , разказва Евтим.

Фестивал на балоните в Турция (ВИДЕО)

11- годишната кобила Бела почти всеки ден носи на гърба си от деца до възрастни. Тя също е част от приключенския център, но се намира в белоградчишкото село Вещица, заедно с още коне, готови за разходки из красотите на Балкана.

Трябва ви минимум една седмица, ако решите да разгледате всичко в Белоградчик и региона, съветват от приключенския център.