Водачът беше пуснат под домашен арест

Oсвободиха под домашен арест 24-годишния мъж, който прегази два пъти служителка на платената зона за паркиране в Самоков. Решението е на Районния съд. Роднините на тежко пострадалата жена обмислят протест. 

Домашен арест за шофьора, прегазил жена в центъра на Самоков

49-годишната Недялка все още е на апаратно дишане, в медикаментозна кома и й предстоят няколко животоспасяващи операции, разказва дъщеря й.

„Състоянието й не се е променило. Докторите ни съобщиха, че може да има и проблем с мозъка. Има оток, който трябва да премине, за да могат да й направят скенер и да видят”, казва дъщерята на потърпевшата.

 

 

Виктор Делигълъбов е със забрана да напуска страната. Роднините на пострадалата жена обаче се опасяват, че той ще изчезне, преди делото да влезе в съда

„За мен това, че са го пуснали под домашен арест, не означава нищо. Не приемам аргумент, като „системите на колата не работят”. Възмутени сме от съдебното решение на местния съд. Имаме съмнение, че докато е под домашен арест, той може да избяга от страната. Имаме информация, че и преди го е правил. За нас този човек е убиец”, казват още близките на пострадалата.

Повдигнаха обвинение на мъжа, блъснал 2 пъти жена в Самоков

„Общината винаги е била близо до гражданите си. Във връзка сме със семейството на пострадалата жена. Бихме помогнали с всичко, което е по-нашите възможности. Познаваме пострадалата, тъй като е общински служител”, каза секретарят на общината.

Съседите на Виктор го описват като кротко дете. Не разбират какво го накарало да седне зад волана дрогиран.

„Много добро, лъчезарно дете. Много добър беше. Дете, нали знаете, всички деца са добрички”, казва съседката Цветанка Лозанова. Преди години бащата на Виктор заминал за Израел, а майка му за Холандия.