От Районната прокуратура вече са поискали той да бъде задържан за 72 часа

Прокуратурата ще иска постоянен арест за мъжа, прегазил жена в центъра на Самоков. Засега 24-годишният шофьор ще отговаря за причиняване на средна телесна повреда в резултат на ПТП.

Инцидентът стана в петък. Мъжът удари 2 пъти служителка, която обслужва платената зона за паркиране в Самоков, докато маневрирал. Джипът е взет под наем. 49-годишната жена е откарана в болница в тежко състояние, с множество травми. Тя е на апаратно дишане. По-късно избягалият шофьор е задържан. Той  е познат на полицията. При направения тест за употреба на наркотици в пробата на 24-годишния самоковец са отчетени кокаин и марихуана.

Регистрите на КАТ показват, че и преди е бил хващан да шофира кола под въздействието на наркотици.

Същевременно лекарите продължават да се борят за живота на пострадалата.

Шофьорът, блъснал жена в Самоков - стар познайник на полицията

Ден след като 24-годишният мъж е минал 2 пъти с колата си през Недялка Джикова, без отговор остава най-важният въпрос - видял ли е той, че зад  автомобила има човек.

„Всичко е възможно. Въпросът е какво ще докажем. Най-вероятно ще бъде променено обвинението, тъй като му е повдигнато работно обвинение”, обясни Емил  Трендафилов, наблюдаващ прокурор.

Мъжът не е дал обяснения. Тепърва ще се назначават и експертизи, които да кажат кога точно е употребил кокаин и марихуана.

„Автомобилът, с който е извършено престъплението, е иззет, направен е оглед”, обясни Юри Николов, зам.-директор на ОДМВР-София.

„Родителите на момчето, доколкото ми е известно, работят и живеят в Израел. Самият той, по негови данни, живее в Нидерландия и развива бизнес с търговия с плодове и зеленчуци”, каза Иво Назаров, началник отдел „Разследване”, ОДМВР-София.

24-годишният мъж от две години живее в Нидерландия. Завърнал се у нас на 10 юни. В полицията обаче е познат от години. Като непълнолетен е хванат да шофира без книжка. А през 2017 година е заловен отново дрогиран зад волана.

„Като наказанието там му е налижено по административен ред - глоба в размер на 1000 лева”, обясни Иво Назаров.

Дрогиран блъсна два пъти жена в Самоков (СНИМКИ)

Лекарите от Окръжна болница в София продължават да се борят за живота на прегазената Недялка Джикова.

Колегите и семейството на 49-годишната служителка на платената зона за паркиране в Самоков недоумяват как жената може да бъде прегазена на метри от полицията.

Ако бъде признат за виновен, шофьорът може да получи от 1 до 6 години затвор по това обвинение.