Главният прокурор бе на посещение в Сандански заради спецакция в града

"За прокуратурата няма недосегаеми, независимо от позицията, която заемат. Докато аз съм главен прокурор, българската прокуратура няма да прави компромиси, подходът за всички ще бъде еднакъв. Единственото, с което ще се съобразява прокуратурата, е дали си нарушил закона или не. Това е разграничителната линия“, заяви главният прокурор Иван Гешев, който бе на посещение в Сандански заради проведена в града спецакция срещу битовата престъпност.

10 задържани при спецакцията в Сандански (ВИДЕО)

"Никой няма право да се намесва в съдебни дела. Това е единият аспект", категоричен бе Гешев. Той каза още, че се проверява прокурор от Русе, за когото има данни, че местен бизнесмен е лобирал и по отношение на чиято работа се извършва проверка за три години назад.

"Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, министър-председателят, министрите са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням, президентът призова да се разследва корупцията и търговията с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси", категоричен бе Гешев.

Прокуратурата: Бобоков и Узунов са обсъждали половин година танкера "БАДР"(СНИМКИ)

Според него от прокуратурата показват на българските граждани „мрежата от зависимости между едър бизнес и политика, която е оформена на всички нива". Прокуратурата имала намерение да преустанови тази мрежа, подчерта Гешев.

"Тя е много заплетена, но ние сме твърдо решени да я разплетем", закани се главният прокурор.

"След като може да бъде разпитан министър-председателят, след като може действащ министър да се намира в ареста, не виждам защо да не бъде разпитан секретарят на президента“, добави Гешев.