Той бе задържан в Гърция

Специализираната прокуратура издаде и изпрати на съдебните власти в Република Гърция Европейска заповед за арест на Йосиф Йосифов-Йоско за изпълнение на наложена му и влязла в сила присъда в България.

Арестуваха и втория син на Йоско Костинбродския

Заповедта е издадена веднага, след като Специализираната прокуратура бе уведомена от компетентните органи чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, че на 18 юни 2020 г. лицето е задържано на територията на Република Гърция.
На 5 юни 2018 г. той бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим за изнудване с нанасяне на лека телесна повреда на български гражданин. Осъдителната му присъда бе потвърдена от Върховния касационен съд и влезе в законна сила.

Йосиф Йосифов-Йоско е излязъл от затвора

Йосифов следва да изтърпи и още едно наказание от 3 г. лишаване от свобода по предходна условна присъда на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил, в чийто изпитателен срок той извършва горното престъпление.

През годините срещу  Йосиф Йосифов е имало редица дела, включително с оправдателни присъди. Така приключи и обвинението срещу него за стрелба по Кирил Киров - Японеца. Това би било второто връщане по съдебен път на Йосиф Йосифов от Гърция, след през януари 2013 г. той бе задържан в Солун, а в квартирата му бе открит цял боен арсенал. Връщането му у нас тогава бе, за да бъде съден за организиране на група за разпространение на дрога, но делото се прекрати.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си