От 1 до 23 юни са връчени 11 347 електронни фиша

Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби за над 1,5 млн. лв. са връчени чрез новата Автоматизирана информационна система „Граничен контрол“, разположена по пунктовете.

НОВИ ПРАВИЛА НА ГРАНИЦАТА: Ще ни връщат ли за неплатени фишове и актове?

Само за периода от 1 до 23 юни на водачи, преминаващи през граничните контролно-пропускателни пунктове са връчени 11 347 електронни фиша на стойност 1 530 154 лева. С предприетите действия МВР има за цел да повиши събираемостта на наложените глоби от водачите на МПС, които имат желание да напуснат страната.

Събраха рекордна сума от глоби на „Дунав мост" (СНИМКИ)

Ако на гишето за паспортен контрол се установи, че някой има невръчена или неплатена глоба, той се препраща на гишето на „Пътна полиция”.

„Приканва се по възможност той да плати влезлите в сила, за които не е упражнил правото си в срока за добровнолно плащане, както и едновременно с това да получи невръчените му документи, които тепърва ще подлежат след връчването им за плащане”, заяви Здравко Иванов - началник група в Пътна полиция - Хасково

Само на Капитан Андреево за последните 2 седмици са връчени близо 1 000 електронни фиша на стойност почти 100 000 лева. Глобените шофьори са платили на място близо 60 000 лева. Спрените от движение коли са 6.

„Само ако водачът е едновременно в качеството си на собственик на автомобила, тогава се упражнява тази мярка по спиране от движение”, каза още Иванов.

Важно е шофьорите да знаят, че дори и колата им да бъде спряна от движение, никой не може да ги спре да продължат по пътя си с друго превозно средство. Преди тръгване всеки може да провери глобите си както онлайн, така и на място във всяко полицейско управление.

„Създадена е 24 часа в денонощието организация в районните полицейски управления, където гражданите биха могли да заплатят стойността, която дължат преди заминаването”, каза Нина Николова - говорител ОД на МВР – Хасково.

В „Пътна полиция” редовно идват шофьори, за да платят глобите си и да избегнат проблеми на пътя. „Хората си знаят, че имат глоби. Гледаме да си оправим нещата тук навреме”, коментира Лили Димитрова-

Репортер: Димитър Иванов

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си