748 електронни фиша за неплатени глоби са връчени на границата ни с Румъния

Най-голяма сума от глоби в първия ден след въвеждането на системата за административно-наказателна дейност на граничните пунктове в страната, е събрана на ГКПП „Дунав мост” при Русе. 121 шофьори са изчистили санкциите си на 17 юни. За два дни на границата ни с Румъния са връчени 748 електронни фиша на стойност 104 450 лв.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

През ПОС терминал на място са платени 256 глоби на стойност 17 920 лв. 21 шофьори са се опитали да минат през границата или без книжка, или с прекратена регистрация на колата или с натрупани глоби дори по 3 000 лева.

„Има водачи, които са неправоспособни и минават граничен контрол или такива които са лишени от право да управляват. В този случай се отнемат и регистрационните табели”,  каза гл. инспектор Михаил Манов - началник на Сектор „Пътна полиция"-Русе.

Той допълни, че ако собственикът на автомобила не е платил глобите си, му се отнема и свидетелството за регистрация, а моторното превозно средство се спира от движение.

САМО ЗА ДЕН: 29 акта и 99 eлектронни фиша за неплатени глоби на „Капитан Андреево"

Специфичното на северната ни границата при Русе е, че проверката на излизащите от страната български шофьори става на граничния пункт в Румъния. 

„Ако се наложи на някой гражданин да му бъде отнето свидетелството за управление, той ще бъде върнат на територията на България и тук съответно ще се предприемат действията, които предвижда законът”, заяви Димитър Чорбаджиев-директор РД „Гранична полиция".

Информация: Наталия Йорданова, Димитър Иванов

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.