Анализирана е информация от мобилен телефон, ползван от обвиняемия П.Б.

Специализирана прокуратура публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет и обвиняемия П.Б. Съобщенията са част от експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б.

СНИМКИ ОТ КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!... Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

 

 

Прокуратурата показва и извадка от програма за четене на SMS-и. От нея се вижда, че П.Б. е обменял съобщения с потребител на име Desi Radeva през март 2019 г.   

Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава.

Гешев: Божков е канонизиран от медии, свързани с подсъдимите Донев и Прокопиев

Самият обвиняем заяви в интервю за bTV, че е водил кореспонденция и с премиера Бойко Борисов.

Темата беше коментирана и от главния прокурор Иван Гешев. Той бе категоричен, че трябва да се установи дали всички въпросни съобщения са предмет на престъпление.

 

 

„По същество обвиняемият е признал едно нещо: че съществува задкулисие и той участва в него, че има някаква паралелна държава, което всъщност прокуратурата иска да прекрати”, каза главният прокурор.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.