За минути улиците се превърнаха в реки

Силна буря наводни София късно снощи. Над 140 аварийни сигнала са подадени в пожарната.

Водата заля улици, подлези, магазини и мазета. Перловската река преля и превърна булевард „Евлоги и Христо Георгиеви” в канал. Вълната повлече десетки коли. 

На булевард „България” се срути част от покрива на хипермаркет. Но пострадали хора няма. На много места имаше аварии с тока. И тази сутрин в Нова валят сигнали, че на места в „Красно село” и  „Лагера” няма електричество.

По време на бурята водата е влязла в отделни метростанции, но влаковете не са спирали.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Получени са десетки сигнали за наводнени магазини, подлези и мазета в различни части на София. Заради силната буря токът в част от кв. "Павлово" спря за повече от 30 минути, съобщиха зрители на NOVA.

 

 

 

Гръмотевица порази вратар на стадион (ВИДЕО)

ОТ "МОЯТА НОВИНА": Силна буря удари Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

За последните часове радарите засякоха над 1200 мълнии на територията на столицата. Буреносният облак дойде откъм Дупница и продължава северно към склоновете на Стара планина. 

От Столичната община заявиха, че всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и реагират на сигнали за наводнения в южните квартали. 

Затруднения на движението има на бул.“България“, както и на бул. „Цар Борис III“ и бул. „Никола Петков“ в посока кв. "Княжево", където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул.“Никола Петков“. Насочени са аварийните екипи на „Столичен електротранспорт“. 

 

 

По информация на NOVA има множество сигнали за паднали дървета и катастрофи. Водата е повлякла коли на много места в столицата. 

 

 

За още новини Очакваме и вашите снимки и видеа от лошото време  ТУК.