Това заяви депутатът от управляващата партия Тома Биков

„Първо - парламентарната група на ГЕРБ настоява началникът на НСО ген. Красимир Станчев незабавно да подаде оставка. Второ – настояваме незабавно бодигардовете, които спряха Христо Иванов и неговите привърженици, да бъдат незабавно уволнени“. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

ГЕРБ и ОП внесоха измененията в Закона за НСО

Пред журналисти в парламента той обясни, че не вижда смисъл ситуацията да бъде подлагана на проверка, тъй като цялата случка със съпредседателят на „Демократична България“ на плаж „Росенец“, разиграла се преди няколко дни, е заснета на видео, в което се вижда какви са действията на всеки един.

„Надявам се г-н Иванов да пита президента, при следващ възможен случай, защото тези две неща не са направени. Ако той смята като нас, то има нашата пълна подкрепа по тези две линии“, заяви Биков.

Борисов: Държавата ми е мила, не искам да се разруши от глупости (ВИДЕО)

Минути по-рано, отговаряйки на критиките на левицата, от парламентарната трибуна Биков заяви, че изпълнителната власт, в лицето на Министерския съвет и премиера Борисов, няма отношение към случката с гардовете на НСО, които, по думите му, са на пряко подчинение на президента.

Според Биков президентът Румен Радев си е позволил недопустим език по време на вчерашните протести, скандирайки пред множеството „Мутри, вън!“. „Нарече 1 млн. български граждани мутри. Ние не сме в състояние да удържим тези 1 млн. души“, каза Биков, визирайки избирателите на ГЕРБ.

„Днес ние също ще протестираме, но не срещу президента. Ние сме гарант срещу европейския път на България. Ние сме гарант, че мафията няма да си върне държавата“, смята още Биков. Според него ескалацията на икономическата криза заради COVID-19 ще ескалира есента и зимата, а всеки загубен ден за „политическа нестабилност и предсрочни избори“ ще струва скъпо на всеки гражданин.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си