"Оставаме на власт, защото опозицията ще счупи държавата", категоричен е Борисов

Премиерът Бойко Борисов направи извънредно изявление, излъчено на официалния му профил във Facebook. Министър-председателят призова хората към спокойствие и мирни протести без насилие.

"Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Сега никой не спазва противоепидемичните мерки. Защо тогава въвеждаме ограничения? Предстоят ужасни месеци и години за икономиката. Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус", категоричен бе Борисов.

Трета поредна вечер на протести в центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

"С какво подразнихме ние вчера? С това, че поставихме България, където й е мястото?", запита премиерът. 

"Само след месеци ще са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Но използването на език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", каза още министър-председателят.

"Това ли е демокрацията? Ние само сме градили. Двойно повече магистрали сме изградили от Тодор Живков. Затова ли да подадем оставка? С пандемията се справихме най-добре от всички в Европа. Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата. Оставаме на власт, защото опозицията ще счупи държавата. БСП не могат да управляват, доказали са го", коментира Борисов. И допълни: "Чува се, че след малко протестиращи се канят да подпалят Партийния дом".

Правителството няма да иска оставката на президента, призова за повече мъдрост

"Пазете се, не се замеряйте, не проливайте кръв! Вече има ранен полицай! А полицаите също са хора", призова премиерът. И добави: "Моята глава е дебела, може да я чупите, колкото искате, но тези момчета и момичета не са виновни, те са там за една заплата".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.