Темата коментира депутатът от левицата Красимир Янков

„БСП не трябва да участва в консултации в консултации или да поема отговорност да прави коалиционно правителство в рамките на този парламент”. Това заяви в предаването „Здравей, България”, депутат от левицата.

Четвърта вечер на протести в София (ВИДЕО)

По думите му БСП може много бързо да се превърне в алтернатива на ГЕРБ след освобождаването на Корнелия Нинова от лидерския пост. „Тя не разбра как може да стане лидер. Лидер не се става чрез Facebook, а когато те признаят за такъв членовете на ръководството”, коментира Янков.

Той обясни, че са призовали симпатизантите им да подкрепят протестите.

Задълбочава ли се политическата криза в България?

Според него причината за раздорите в партията е именно Нинова. Депутатът е категоричен, че няма как партията да има позиция срещу разделението на властите или работата на институциите. „Нашето обвинение към това управление е, че то деградира в работата на институциите. Стигнахме дотам, че улицата да диктува как да работят институциите.  Ние искаме смяна на системата и управлението”, каза още Янков.

По думите му прокуратурата трябва да работи тихо и да отчита резултати.

 Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.