Недоволстващите се събраха по-рано

Пети пореден ден на протести в центъра на София. Демонстрантите се събраха в 15:30 ч. отново в Триъгълника на властта. За разлика от други дни, днес протестиращите останаха на място.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Към 16 ч. обстановката беше спокойна, а полицейското присъствие - засилено. Към 19 часа до ескалация на напрежението не се е стигнало. Малко преди това протестиращите се преместиха от президентството пред прозорците на Министерски съвет. Чуваха се възгласи : "Оставка", "Мафия" и "Довиждане".

СДВР: До месец ще приключим проверките по сигнали за полицейско насилие на протестите

От полицията съобщиха, че вечерта сред протестиращите младежи с черни качулки са запалили факли. Няма пострадали. МВР призовава гражданите да не се поддават на провокации

Искания на протестиращите остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, както и свикване на Велико народно събрание. Организаторите призовават и за общонационална стачка. Как точно ще се случи тя, щели да решат хората, Те щели да обявят телефон и мейл, на който да получат предложения.

Целта на националната стачка била "да се извият ръцете на управляващите и те да подадат оставка", обясниха протестиращите.

 

Във Facebook страницата, в която беше обявено днешното събитие, пише, че "има добра новина".

"Разходките от днес приключват. Време е за ефективни действия или за още по-ефективни бездействия", пише още в страницата.

 

 

Анализатор: Протестиращите имат и смислени искания, които трябва да бъдат чути

През изминалите четири дни протестите започваха пред Президенството и преминаваха през почти всички централни улици и булеварди в столицата. Стигна се до блокиране на движението на "Орлов мост".

За краен час на протеста в понеделник е обявен 23 ч.

 

 

Повече информация очаквайте в късната емисия на Новините на NOVA в 22 часа!

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.