Някои медии съобщават, че единият машинист е загинал

Един човек загина, а десетки бяха ранени при сблъсък на пътнически с товарен влак близо до Прага, заяви днес чешкият министър на транспорта Карел Хавличек, цитиран от БТА.

Двама души са тежко ранени, а осем души са с по-леки наранявания, уточни министърът. В болница са приети общо 35 души, като повечето са с изгаряния и фрактури, заяви говорител на спасителна служба.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Информацията в медиите за катастрофата са противоречиви. Някои съобщават, че единият машинист е загинал, а други - че и двамата машинистите са в капан в кабините си.
Спасителната операция приключи след три часа работа. На място бяха изпратени над десет линейки и два спасителни хеликоптера.

В пътническия влак, блъснал се в неподвижния товарен влак на около 30 км от Прага, е имало около 200 пътници. Причината за катастрофата все още не е известна, но Хавличек заяви, че няма индикации да става дума за техническа неизправност.

Възможно е сигнал за спиране да е бил игнориран, заявиха властите. 
 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.