Трусовете в управлението коментират Спас Гърневски и Стоян Мирчев

"Митингът е доста разнороден. Там има различни хора с различни идеи, искания и мнения. Трите оставки са отговор на обвинения, че едва ли не ГЕРБ е свързан с ДПС и тези трима министри са връзката. Трябва да се пресичат всякакви опити за манипулации, защото те минават всякакви граници". Това каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на "Здравей, България".

Горанов, Маринов и Караниколов депозират оставките си днес

Народният представител от БСП Стоян Мирчев определи оставките като "поредното изгърмяване на бушони".

"Най-голямата връзка на ГЕРБ с ДПС е Борисов. Защо той не подаде оставка и не се махне?", попита депутатът от левицата. В отговор Гърневски каза, че БСП възраждат стара вражда и правят пореден опит за "пълзящ преврат".

"В този протест действително участват хора, които искат някаква промяна. Има и една агитка, мотивирана да търси начин за окървавяване на този протест, за да се стигне евентуално до оставка на правителството с надеждата за предсрочно идване на БСП на власт. Но това няма как да се случи", категоричен е депутатът от ГЕРБ.

В отговор Мирчев изрази мнение, че подадените оставки са категорично доказателство за коалиция между ДПС и ГЕРБ.

Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов

"Хората навън не искат вече горене на бушони. Те искат незабавна оставка на Борисов и Гешев. Тези оставки, опитите да се отпуши някакво напрежение, този път няма да се получи", добави той.

Целия разговор със Спас Гърневски и Стоян Мирчев гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.