"Живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение, един лев държавна пара", каза още той

"Какво се вижда, че аз живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение, един лев държавна пара. Фигурантите само фигурират и дават акъл. Аранжирани неща. Занасяш, подреждаш". Така Борисов коментира клипа, който изтече в медийното пространство. По-рано днес онлайн изданието "Дневник" публикува видеоклип с кадри, за които се твърди, че са от спалнята на премиера. От медията твърдят, че са изпратени на редакционната им поща. Държащият вероятно мобилен телефон минава от помещение в помещение. Снимано е и нощно шкафче с  евробанкноти, а върху него има пистолет. Премиерът Борисов коментира клипа по време на инспекция на новото Околовръстно.

 

 

 

"Видя ли днес как им блеснаха номерцата? Какво се оказа? Борисов го няма, никой няма, къщата тъмна и сенките изкача шпионин, снима, крие се, укрива се... От какво се укриваш? Кое е истина? Кажи! Аранжира фона, снимки -един път, два пъти, три пъти. Какво се вижда, че аз живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение. Минава покрай каса! Има каса, ама ти си слагаш парите в шкафче!", отсече Борисов. "Мъжки дрехи само! Казармено подредени! За съжаление пия една шепа лекарства", заяви премиерът "Как пък знае този човек да отиде в това чекмедже, а не в някое друго? Защото него го е аранжирал. Но диктовката е на кой? Кой дирижира това? Фигурантът! Язък за хората, които са на протестите", каза Борисов. "Този, който снима, си прибира парите и златото и си отива, а аз после трябва да се оправдавам. Добре, че го пуснаха този клип. В паника пуснаха този клип", заяви Борисов. 

Няколко пъти повтори, че сега вече е ясно, че всичко в клипа е аранжировка. "НСО не са ни виновни. Когато има такава престъпна група за проникване - това са обучени хора, колко хора идват по срещи, аз съм доверчив човек. Това се измъква до тоалетната. Този, където ми е дошъл на гости, може да каже, че отива до тоалетната", коментира още Борисов и пак изтъкна, че е планирано години наред. "Това е някой, който е извършвал престъпна дейност и се е изплашил, че някой ден ще го разкрия", смята премиерът.

За ситуацията в страната каза, че ще направи промените, които е казал.

„Показвам какво се строи докато фигурантите само фигурират. Приказките си заминават, но мостът си остава. Хората ще карат по него”, каза още той по време на инспекция на Околовръстния път в София.

 

 

По-късно премиерът инспектира Водния цикъл и ремонтът на водопроводите в града.  Там той отново заяви, че следващи смени в кабинета ще има след вота на недоверие.

"Предстоят тежки месеци зимата. Трябва ни да преведем държавата заедно. Нито ние можем сами, нито другите. Много съм угрижен от това. Днес ми падна камък от сърцето, че има организирана група срещу мен, която не се спира пред нищо", каза още премиерът Бойко Борисов. 

"Нека сме живи и здрави и утре да защитим интересите на България в Брюксел", подчерта той. 

"Кметовете са си правили поръчките за големите градове. Ако има нарушения, нека да ги разследват, призова още министър-председателят. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.