Протестиращите искат оставките на кабинета "Борисов"

Осми ден на антиправителствени протести. За осми път хората се събраха пред Президентството, за да поискат оставките на кабинета „Борисов”.  На един от плакатите, носени от протестиращите, пишеше, че властта се чисти като стълбището – отгоре надолу.

ВИЖТЕ СНИМКИ

Протестиращите са категорични, че вчерашната заявка за три министерски оставки не е достатъчна, за да се приберат по домовете си. Те дадоха обещание, че ако оставката на кабинета не се случи скоро, ще блокират цялата страна.

„Те до последно ще стискат властта. Време е да си ходят. Големият плюс за хората след оставката ще бъдат предсрочните избори и да дойдат други хора, които по-компетентно ще управляват и няма да са толкова корумпирани”, коментира една от участничките в протеста.

Протестиращите са категорични, че ще излизат на улицата всяка вечер. Те определиха искането на оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов като безсмислен ход.

ОТ "МОЯТА НОВИНА”: Българи излязоха на протест във Виена (ВИДЕО+СНИМКА)

 

 

Малко след 19 часа протестиращите тръгнаха на шествие. Те преминаха през ул. "Раковска" и Народното събрание и стигнаха до "Орлов мост", който бе блокиран за кратко. Малко преди 22 часа шествието се върна в началната си точка. 

А организаторите призоваха за пореден път да няма провокации. . На стълбището на Партийния дом започна протест и на гражданско движение БОЕЦ. По едно време се стигна до леко повишаване на напрежението, след като лидерите помолиха полицията да се изтегли малко назад, защото нямали нужда от охрана.

Установено е кои са полицаите, проверявани за употребена сила на протестите

На "Триъгълника на властта" са електрическият стол и знамето от „Росенец”, които тръгнаха рано тази сутрин от Бургас.

Протести имаше и в много от големите градове у нас. Исканията са идентични като тези в столицата - оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. 

Тази вечер протестиращи се събраха пред сградата на общината във Варна с искания за оставки.

Протестът в дъждовен Русе започна от сградата на Съдебната палата и премина през централните улици.

Лошото време не попречи и на протестиращите в Шумен. Към исканията си те прибавиха и оставките на кмета и областния управител на града.

 

 

В Хасково протестът премина през центъра на града, сградата на общината, съдебната палата и няколко от главните булеварди.

В Добрич протестиращите поискаха справедливост за всички, равенство пред закона и повишаване на стандарта на живот.

Протести и в Монтана - почти 300 души се събраха пред сградата на областната администрация.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.