Организатори са Столична община и "София – Европейска столица на спорта"

На Витоша в неделя се провежда „Витоша летен фест”.  Бегачи, колоездачи и туристи поеха из планината в няколкото дисциплини. 

В него ще участват звезди като Милица Мирчева – единствената българка, участвала в Олимпийския маратон в Рио, и Шабан Мустафа – един от най-добрите в планинското бягане.

 

 

„Емоциите са много хубави. Обичам планината, защото ме зарежда. Очаквам едно страхотно състезание и усмихнати хора”, каза Мирчева.

Стотици участваха във "Витоша летен фест" 2018

„Използвам такива състезания като тренировка. За мен е удоволствие да идвам в планината, там се чувствам много по-добре. Поради пандемията много състезания се отмениха.”, заяви Шабан Мустафа

На Витоша ще има състезание по планинско бягане и по планинско колоездене, трасетата са маркирани и обособени. Наградният фонд е 4 800 лв. Организатори са Столична община и "София – Европейска столица на спорта".

 

 

Точно в 11 часа стартираха бегачите. Мнозина са се записали за участие. Всеки от тях се е подготвил физически и психически за пробега през планината. 

След тях тръгват колоездачи по две трасета. Тръгва и туристически поход за тези, които обичат разходките в планината.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.