Какво искат протестиращите и кой може да им го даде?

„Решението на протестиращите да се опитат да не допуснат депутатите до сградата на Народното събрание е странно. Такова действие би подкрепило правителството, тъй като вотът на недоверие няма да може да се състои”. Това заяви в студиото на NOVA депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя добави, че на протестите има млади, образовани и креативни хора, които имат истински граждански искания. „Заедно с тях обаче са хора със спорна политическа репутация и не само”, казва Атанасова.

България иска да участва в разпределението на европари за по-слабо развитите региони

„Вотът на недоверие е нормална парламентарна процедура. В демокрацията, опозицията си служи с този инструмент, за да вземе властта. Това ни се случва за 5-ти път през този мандат. Мотивите на този път са описание на всички акции на българската прокуратура, а същевременно те искат оставката на главния прокурор”, добави Атанасова.

Коментар по темата направи и депутатът от БСП Александър Симов.

„Младите хора изобщо не се интересуват от миналото. То е ясно и те са приели, че нищо хубаво не се е случило. Ясно е, че щом това управление се подлага под въпрос, под такъв трябва да бъде и целият преход”, каза Симов.

Той добави, че всички хора на площада са обединени от идеята, че въпросът кой би управлявал страната ще се реши едва след оставката.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.