След анализ на видеозаписите още един участник в случилото се също е задържан

По информация на NOVA бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов е бил задържан от полицията за съпричастност към спирането на метрото по-рано днес.

Близкият до Татяна Дончева бивш депутат е един от извършителите на на опасния саботаж в столичното метро. Това е установила проверка на записите на метростанцията, където в понеделник по обяд три лица спряха електричеството и поставиха в риск стотици пътници на столичния метрополитен.

Спасов, който в момента е адвокат, е отведен в полицията за изясняване на закононарушението. След анализ на видеозаписите още един участник в случилото се също е задържан.

Към 20:30 часа Мая Манолова и Татяна Дончева се намират пред районното управление, в което е задържан Спасов. Част от протестиращите са пред сградата на Първо РПУ в София и блокираха движението на бул. "Шипченски проход". 

От МВР потвърдиха, че в ареста има две задържани лица за срок от 24 часа. Третият участник все още се издирва. Това каза Николай Станчев от СДВР на извънреден брифинг в Първо районно управление. Утре ще стане ясно дали ще бъдат повдигнати обвинения.

Трима мъже спряха тока и блокираха метрото в София

По обяд днес трима мъже натиснаха бутона за безопасност, какъвто има на всяка станция на метрото. Те са били в метростанцията при Софийския университет. След натискането на бутона за няколко минути напрежението, подавано по линията е спряло за няколко минути, разкри шефът на столичния "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев.

Записът от камерите, заснели инцидента, е предаден на полицията. Двама от мъжете били на около 20 години, а другият - по-възрастен. Те са успели да избягат, след като са натиснали бутона за безопасност.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.