Според прокуратурата във фирми на братята Бобокови са били преработвани опасни отпадъци

Апелативният спецсъд ще заседава днес по искането на бизнесмена Атанас Бобоков да напусне ареста. Преди месец първата инстанция го остави зад решетките по обвинението за аферата с италианския боклук.

Това е поредният опит на бизнесмена да излезе от килията. По информация на защитата му преди месеци той е претърпял операция за смяна на колянна става. Вследствие на това са възникнали допълнителни здравословни проблеми.

Бобоков е бил прегледан в затворническата болница. Оттам дали препоръка лекуващият го екип от Правителствената болница да назначи подходяща рехабилитация. По искане на прокуратурата бизнесменът е прегледан в друго лечебно заведение, където обаче не успели да направят всички необходими прегледи.

 

 

За това Апелативният спецсъд очаква от затворническата болница да донесат справка за актуалното му здравословно състояние. Въз основа на нея ще бъде решено дали Бобоков ще напусне килията или ще остане в нея.

Според прокуратурата във фирми на братята Атанас и Пламен Бобоков са били преработвани опасни отпадъци. За да получат разрешение за дейността си, те разчитали на помощта на бившия заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков.

При обиск в дома на братята Бобокови в Русе разследващите попаднаха и на списък с богати българи, както и приблизителната стойност на имуществото им.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.