ГЕРБ даде пресконференция минути след отхвърлянето на петия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов" 3

„Вотът на недоверие срещу правителството беше отхвърлен по две основни причини. Първо – няма никаква полза от организиране на предсрочни избори два месеца по-рано и второ и най-важно - това правителство има да свърши още работа. Тя е свързана най-вече със справянето с икономическите, здравни и социални последствия от пандемията. Има и огромни енергийни проекти, които трябва да бъдат завършени в следващите месеци”. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев на пресконференция в Народното събрание, минути след като депутатите отхвърлиха петия вот на недоверие към кабинета „Борисов” 3.

Кабинетът „Борисов” 3 оцеля след петия вот на недоверие (ВИДЕО)

Дончев подчерта, че в най-скоро време трябва да се създаде организация за провеждане на машинно гласуване. „На първо място това минава през промяна на текстове в Изборния кодекс. Трябва да протече и дебат за това дали ще експериментираме и с друг вид дистанционно гласуване”, смята вицепремиерът.

Той коментира и договорените от премиера Бойко Борисов европари за България, които страната ни ще усвоява в следващите години.

„Тази нощ беше сключена добра за България и ЕС сделка. През последните тежки 4-5 дни ЕС доказа, че от него има смисъл за европейските граждани и за всяка една страна членка. За нас е важно не само какви пари ще влязат в България, а и в другите страни членки”, коментира Дончев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.