Илиан Младенов е парализиран от кръста надолу

Наш национален състезател по гребане се нуждае от помощ. 33-годишният Илиан Младенов е парализиран от кръста надолу, но продължава да тренира. 

„Спортът ме крепи в тази ситуация”, споделя мъжът.

Надежда за лечение му дават от сръбска клиника. Средствата за поредната операция обаче се оказват непосилни за семейството му. „За лечение ми трябват 16 500 евро. До момента съм събрал половината. Благодарен ще съм на всеки, който застане зад тази кауза”, сподели той.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Млад мъж се нуждае от средства, за да проходи

Илиян няма нужда от съжаление, а от съпричастност и шанс. В борбата не е сам – до не го са хора като българската олимпийска шампионка Румяна Нейкова.

„Има хора, които се предават. Но за голямо щастие Илиан е със силен характер. И независимо, че на световното първенство той беше последен, за мен беше голям успех, че съдиите ни допуснаха до старта”, сподели тя.

Националният състезател по адаптирано академично гребане вярва, че има добри хора, които ще му помогнат да успее да пребори болестта.

Ако желаете да помогнете на Илиан, можете да го направите като преведете средства по следната сметка:

Дарителска сметка

IBAN: BG70FINV91501317447434

Титуляр: ИЛИАН ГЕОРГИЕВ МЛАДЕНОВ

За повече информация вижте ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.