По информация от социалните мрежи те са сърби

Издирват се туристите, къпали се на езерото „Бъбрека” в Рила. Това съобщиха от ръководството на НП "Рила", цитирани от БНР.

Турист се изкъпа в езерото „Бъбрека” (СНИМКИ)

Поискана е повече информация за случката от подателя на сигнала. Според информацията в социалните мрежи те са били от Сърбия. Образувана е преписка и се прави разследване по сигнала. Към преписката са приложени 4 снимки.  На фотосите, качени в мрежите от турист, минал по това време край Бъбрека, се виждат трима-четирима мъже, единият е в езерото до кръста. Подателят на сигнала е категоричен, че мъжете са сърби.  

На нарушителите ще бъде наложена глоба, поясни експерт от НП "Рила".

Полицията още не е открила мъжете, които се изкъпаха в едно от Седемте Рилски езера

В същото време парковата охрана и екипите за контрол са реагирали и по подаден друг сигнал - за навлизане на МПС на територията на парка в района на хижа „Рилски езера“. Те незабавно са насочени към езеро „Бъбрека”, но при пристигането им никой не е открит на мястото. Продължава събирането на допълнителна информация по извършеното нарушение и в случай че бъде установен, нарушителят ще бъде санкциониран.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.