Отговорът от д-р Гергана Николова

„Оставихме на съзнанието на хората контрола за това как да се спазва дистанция и как да се носят маските. Тук се загубихме. Когато не спазваме елементарните правила за дистанция помежду ни и за маска в закрити помещения, е нормално да получим един вирус като подарък”. Така общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС д-р Гергана Николова обясни каква е причината за ръста на заразените с коронавирус в последните няколко седмици.

Според нея големият проблем в битката с COVID-19 e недостигът на кадри. „Лекарите и медицинските сестри не могат да бъдат заменени от който и да е доброволец”. категорична бе д-р Николова. 

Тя обясни, че Щабът за борба с коронавируса следи ситуацията с развитието му и се вземат навременни решения за откриване на нови легла за заразени с COVID-19. Медикът допълни, че лекарската очаква добър диалог с новия министър на здравеопазването – проф. Костадин Ангелов.

Д-р Николова отново призова да се спазват елементарните правила за безопасност. И допълни: „Човек може да се зарази на много места, но най-малко вероятно е това да се случи лежейки на плажа”.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.