Той е превозвал чушки и круши

Турски ТИР се обърна и затвори за часове магистрала „Тракия” в посока София. Инцидентът стана край Пловдив.

Близо 10 часа след инцидента ТИР-ът все още е на мястото на инцидента. Катастрофата веднъж вече затвори 10-километров участък от „Тракия“ в посока София.  Това се случи за 4 часа преди обед днес, за да бъде обърнатият ТИР изтеглен от пътното платно. Налага за втори път движението в района да бъде спирано, за да бъде обърнатият камион изправен. Това ща се случи късно тази вечер или утре сутринта.

Снимка: Благой Бекриев, NOVA

Версиите за инцидента на полицията и шофьора се разминават. Той твърди, че куче му е изскочило на пътя, а според полицията турският шофьор е заспал.

Инцидентът става към 8:30, когато турският ТИР внезапно напуска пътното платно. Влиза в канавката, блъска се в мантинелата и къса 60 метра от предпазното съоръжение. След това се връща обратно на шосето. Шофьорът рязко навива волана, ремаркето поднася и се удря в разделителната мантинела. Камионът се обръща и  застава така, че напълно препречва движението в посока София.

„Най-вероятно инцидентът е станал вследствие на заспиване, тъй като те са карали доста часове. В момента тече разследване и ще се установи колко време са карали”, заяви комисар Виктор Празов – началник на „Охранителна полиция“- Пловдив.

 

 

Турският водач, който е на 32 години, отрича да е заспивал зад волана. „Не съм заспивал. Куче изскочи на пътя. Веднага реших да спра. Натиснах спирачката и свих надясно. Спуках гума и камионът се обърна”, каза той.

Вторият шофьор, който е пътувал в кабината се е отървал само с леки охлузвания. ТИР-ът е превозвал чушки и круши от Турция към Англия. Част от стоката се е разпиляла на магистралата.

„Камионът ще бъде изнесен отстрани  от магистралата. Ще бъде обезопасен. Ще дойде фирмата да се претовари продукцията. На водача ще бъде взето административно нарушение”, посочи комисар Виктор Празов.

Часове наред две тежки машини се бореха да изтеглят натоварения ТИР встрани от пътя, за да бъде стоката пренатоварена в друг камион.

По същото време на 62-рия километър, в района на Пазарджик верижно се блъснаха три автомобила. Инцидентът се размина без пострадали. Образува се километрична тапа в посока Бургас.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.