Спасителите предупрежават, че то е изключително опасно

Черен ден на Черноморието. Мъртво вълнение отне живота на две деца. Трагичните инциденти се случиха в рамките само на няколко часа на плажове в бургаския регион.

Около 17 часа е подаден вторият за деня сигнал за удавено дете. Става дума за 9-годишно момиченце от Търговище, което се е удавило на плажа в Поморие. Преди това спасители са обхождали 30 минути района, за да го издирват.

Момиченцето било с баба си на почивка, но било поверено на грижите  на друго непълнолетно дете. То го оставило без надзор. Когато бабата на починалото момиченце разбрала, че него го няма започнало масово търсене в заведения, съблекални и тоалетни.

По-късно обаче станало ясно, че морето е взело своята втора жертва за деня.

По-рано през деня на неохраняем плаж в района на Крайморие 15-годишно момче се е удавило пред погледите на родителите си и плажуващите. Спасителите са категорични, че през последните няколко дни морето е изключително опасно. Препоръчително е почиващите край него на отсядат в районите на охраняемите плажове и стриктно да спазват звуковата сигнализация и напътствията на спасителите.

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.